Családbarát Hely minősítést kapott a Magyar Suzuki

2023.04.18.
A Magyar Suzuki számára a munkatársai jelentik a legfőbb értéket, ezért évről évre bővül azoknak a juttatásoknak a köre, amellyel érezteti és erősíti a munkavállalók megbecsülését. Ennek egyik fontos visszajelzése, hogy a Magyar Suzuki is elnyerte a Családbarát Hely védjegyet. A Családbarát Magyarország Központ által odaítélt minősítést olyan munkahelyek viselhetik, amelyek segítik és támogatják munkavállalóik családon belüli szerepeinek betöltését.

A védjegy odaítélését szigorú audit előzi meg, amely során a Családbarát Magyarország Központ azt vizsgálja, a munkáltatók milyen szolgáltatásokkal és béren túli juttatásokkal támogatják munkavállalóikat. Megvizsgálják, elérhetőek-e rekreációs lehetőségek, mekkora figyelmet fordítanak a közösségvédelemre, a munkatársak egészségére, képzésére és milyen lehetőségek nyílnak például a munkavállalók családtagjainak támogatására (pl. óvoda, vagy éppen gyermektáboroztatás), esetleg egészségügyi szűrőprogramokra.

 

A Magyar Suzuki – többek között - segíti a részmunkaidős foglalkoztatást a 3 év alatti gyermeket nevelő nők körében, az Angyalkert óvodában pedig 50 férőhely biztosított - illeszkedve a kétműszakos munkarendhez, reggel 5 órától délután 5 óráig - a suzukis gyerekek napközbeni elhelyezésére. Egyre népszerűbb az éves átfogó egészségügyi szűrővizsgálat, minden munkatárs napi egyszer ingyen meleg étkezésre jogosult, és ingyen igénybe vehető buszok, illetve kerékpárok segítik a munkába jutást. Nemcsak Suzuki szálló, hanem több olyan lakás is igényelhető, ahol 1+1 évig kedvezményesen lakhatnak az azt igénylő suzukis családok. A tavaly elindult belső kommunikációs csatorna, a Suzuki App mobilapplikáción keresztül az aktív és a gyesen lévő munkatársak is naprakészek lehetnek a vállalat legfrissebb híreiről.

 

Az esztergomi gyártóvállalatnál az elmúlt években nemcsak a bérek emelkedtek, hanem az egyéb támogatások köre is bővült. A munkavállalók támogatást kapnak gyermekszületés, házasságkötés, temetés esetén, emellett közvetlen családtagjaikkal együtt alacsonyabb áron vásárolhatnak a kedvezményes hálózatban részt vevő partnereknél, illetve Suzuki modelleket és alkatrészeket. A hétvégére eső ünnepnapokat pedig meghatározott munkarendben dolgozó kollégák számára szabadnappal kompenzálja a cég.

 

„Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a több mint 30 éves Magyar Suzuki Zrt. is csatlakozhat a családbarát védjeggyel rendelkező vállalatok közé. Számunkra ugyanis kollégáink jelentik a legfontosabb értéket. Jelenleg több mint 3000 munkatársunk számára nyújtunk stabil, biztonságos és megbízható munkahelyet, közvetve azonban több mint 10 ezer család megélhetését biztosítjuk. Ennek tudatában hosszú évek átgondolt munkájának köszönhetően egy olyan gondoskodó vállalattá nőttük ki magunkat, amely támogató partnere munkatársainak, és amely minden helyzetben egy szilárd közösség kialakítására törekszik – mondta Dr. Varga Zoltán, a Magyar Suzuki Zrt. HR és Társasági Támogatások-, valamint a Jogi és Compliance Osztály vezetője.