Elkészült a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthonának új játszótere

2022.09.27.
Átadták az esztergomi Szent Rita Fogyatékosok Otthonában azt az új, speciális játszóteret, amely a Magyar Suzuki Zrt. tavaly karácsonyi adományából valósulhatott meg.

Tavaly decemberben az esztergomi gyártóvállalat úgy döntött, hogy a partnerei megajándékozására szánt összeget olyan intézményeknek ajánlja fel, amelyek egész évben áldozatos munkát végeznek a betegek és a fogyatékkal élők ápolásában, illetve gondozásában.

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórház gyermekambulanciájának felújítására és a belgyógyászati osztály működésére 4,6 millió forintot, míg a Sérült Gyermekekért és Fiatal Felnőttekért Alapítványnak - amely a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthonát támogatja - 2,3 millió forintot adományozott. Ők úgy döntöttek, hogy egy speciális, fogyatékkal élőknek is használható játszótérre fordítják az összeget.

A támogatásból két hintaállványt alakítottak ki, amelyben egy fészekhinta is helyet kapott, ez utóbbi elsősorban kiskorúaknak, kerekesszékeseknek, illetve teljesen fekvő ellátottaknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget.

A KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthona olyan középsúlyosan, súlyosan és halmozottan sérült személyek folyamatos ápolását, fejlesztését, korai fejlesztését, mentálhigiénés ellátását, habilitációját biztosítja, akik gondozását és oktatását csak intézményi keretek között lehet megvalósítani.

Az átadón az alapítvány, az intézmény és a Magyar Suzuki vezetői vettek részt.