Humanitárius támogatást nyújt az ukrán menekülteknek a Suzuki

2022.05.05.

A Suzuki cégcsoport 1 millió eurós pénzadománnyal segíti az Ukrajnában kialakult helyzet elől menekülőket az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatalán (UNHCR) keresztül. Ebből 150 ezer eurót a Magyar Suzuki Zrt. biztosít három segélyszervezet számára.

A Suzuki cégcsoport összesen 1 millió eurós támogatást ajánlott fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala (UNHCR) részére, hogy humanitárius segélyprogramokon keresztül segítsék az otthonuk elhagyására kényszerülőket abban, hogy menedékre és biztonságra leljenek.
A Suzuki csoport vállalatai együttesen vesznek részt a segítségnyújtásban. A Magyar Suzuki Zrt. ezen belül 150 ezer eurós összeget adományoz három szervezet számára.
A vállalat évek óta szorosan együttműködik az UNICEF Magyarországgal gyermekvédelmi kampányokban, a rendkívüli helyzetre való tekintettel most 60 ezer euró pénzadománnyal támogatják a munkájukat. A program keretében a Magyar Vöröskereszt 50 ezer eurót, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig 40 ezer eurót kap a Magyar Suzuki Zrt. által felajánlott összegből.
A vállalat emellett 6 db Suzuki Vitara személygépkocsit is felajánlott használatra a magyar-ukrán határ mellett a menekültek megsegítésében résztvevő segélyszervezeteknek. A gépjárművek elosztásáról a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács gondoskodik, hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.