Szemetet szedtek a Suzuki munkatársai Esztergomban és környékén

2021.10.29.
Környezetünk változásai egyre sürgetőbben hívják fel mindannyiunk figyelmét arra, hogy jobban vigyázzunk otthonunkra, a Földre. A Magyar Suzukinál a biztonságos modellek gyártása mellett a környezet védelmére is nagy hangsúlyt fektetnek. Egy saját és egy nemzetközi projekt részeként a vállalat összesen 3 konténer hulladéktól tisztította meg az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát, a Prímás szigetet, illetve Esztergom-Pilisszentlélek turisták által sűrűn látogatott erdős területeit.
A Suzuki Motor Corporation nemcsak üzletpolitikájában, hanem szűk környezetében is igyekszik megfelelni társadalmi elvárásoknak. A világpiaci trendekkel összhangban a Suzuki-csoport 2050-re karbonsemleges üzemekkel és termékportfólióval szeretne jelen lenni mindenhol a világon. Esztergomban ezzel párhuzamosan elindult a „Zöldebb üzem, zöldebb autók” program, amely során a Magyar Suzukira szabva fokozatosan építik be a CO2-kibocsátást csökkentő technológiákat a gyártási folyamatokba és autókba. Emellett közös felelősségnek tartják a környezet védelmét is, amelyben országok, települések, vállalatok, és egyének együtt tudnak csak valódi eredményeket felmutatni.

A Suzuki Motor Corporation tizenegy éve tesz a Föld vizeinek tisztaságáért. A Japánból induló Clean Up the World kezdeményezés fokozatosan vált nemzetközivé, eddig 26 országból összesen több mint 8000 önkéntes vett részt tengerek, folyók és tavak megtisztításában. A Magyar Suzuki hajómotor üzletága az Érted Tettem Duna Civilszervezet, illetve a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium 8. osztályos tanulóival együtt az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát tisztították meg egy konténernyi szeméttől október 8-án. Az önkéntesek munkáját eszközökkel támogatta a vállalat, valamint edukációs előadást biztosított a résztvevő tanulók számára.

Két héttel később, október 21-én először rendezték meg a Suzuki Önkéntes napot „Szedd a földről, tedd a Földért!” címmel. A hulladékgyűjtő eseményen az esztergomi vállalat munkatársai közösen tisztították meg a Prímás sziget több pontját.

Október 28-án folytatódott a hulladékgyűjtő akció Esztergom-Pilisszentlélek településen. Az önkéntesek a faluba vezető úton, a patak erdős, illetve a Pálos romokhoz vezető út erdős részén gyűjtötték össze a hulladékot.

Az önkéntes hulladékgyűjtő napokon két konténer szemetet szedtek össze a Suzuki önkéntes munkatársai. A hulladék elszállítását Esztergom Város Önkormányzata biztosította.