Lökhárító üzem

A Lökhárító üzem az Összeszerelő üzemet látja el műanyag alkatrészekkel.
Az első és hátsó lökhárítókat, tükör burkolatokat és különböző spoilereket festve, a jobb- és balkormányos műszerfalakat pedig festetlenül szállítja az Összeszerelő üzemnek. Ugyanezekből az alkatrészekből pótalkatrészeket gyárt és szállít a Pótalkatrész osztálynak.

Az üzem három területre tagozódik: fröccsöntés, festés, előszerelés. A gyártási folyamat a fröccsöntéssel kezdődik. Az alkatrész a minőségi ellenőrzést követően átkerül egy köztes tárolóba, ahonnan továbbítják festésre.

Festés előtt fontos művelet az alkatrész portalanítása, ami kézi antisztatikus portalanítással, majd ezt követően többlépcsős deionizált levegős lefúvatással történik. A festési művelet folyamán 3 réteg kerül a műanyag alkatrészre: alapozó (primer), szín (base) és lakk (clear). A három különböző anyagot robotok szórják a felületre, biztosítva a minőséget és az egyenletes optikai megjelenést.

Miután az alkatrészek színre festése megtörtént, újabb ellenőrzés után átkerülnek a festett alkatrész tárolóba. Ezt követi egy végellenőrzési művelet, majd – alkatrésztől függően – az előszerelés vagy gyártási sorrendbe rendezés után a kiszállítás az Összeszerelő üzembe.