Présüzem

A Magyar Suzukiban a gépkocsik gyártási folyamatának első állomása a Présüzem.
A Présüzem fő tevékenysége a Hegesztőüzem ellátása préselt karosszériaelemekkel.
A préselt elemeket különböző vastagságú és méretű síklemezből présgépek és présszerszámok segítségével sajtolják.
A beérkező acéltekercsek tömege elérheti a 10 tonnát is. A tekercseket darabolják, kötegelik majd ezt követően kerülnek a síklemezek a présgépekbe.
A présgépben az alkatrész-továbbító karok lépésről lépésre, a technológiai sorrendnek megfelelően mindig a következő szerszámba helyezik a készülő alkatrészt.

Az utolsó szerszámból a kész, préselt alkatrészt a kihordó szalag egy asztalra továbbítja.
A leszedő-asztalról lekerülő valamennyi karosszériaelemet alaposan át kell vizsgálni, csak ezt követően lehet őket a tároló palettákba helyezni.
A Présüzemből nem kerülhet ki hibás alkatrész, hiszen a gépeken, a leszedő dolgozók minőségellenőrzésének köszönhetően azonnal megtalálják a hibás elemeket.

A gyártógépek meghibásodásakor karbantartó dolgozók vonulnak ki a gépekhez, akik napi ellenőrzésekkel is felügyelik a gépek, robotok tökéletes működését.

A présszerszámok meghibásodását a szerszámjavító dolgozók javítják. A szerszámokat állandóan ellenőrzik, preventív karbantartást végeznek, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat megelőzzék, ezzel segítve a problémamentes gyártási folyamatot.

A Présüzem irányítási központja az iroda, ahol az alapanyag beszerzése és útjának követése, az alkatrészek készleteinek regisztrálása, a biztonságért felelős személyek munkája folyik.